5 formalia om att skapa studentplakat

Det är enkelt att beställa ett studentplakat på nätet; ladda upp ditt foto, välj design av skylten och beställ.

Samtidigt finns det många olika leverantörer som erbjuder olika tillval, designmallar och fraktlösningar.

Här är 5 saker att tänka på innan du beställer plakatet till utspringet.

1. Digitalt eller analogt foto?

Det är fullt möjligt att beställa studentplakat via nätet även om det är ett analogt foto du vill trycka på skylten. Alternativen minskar dock något, då många leverantörer endast erbjuder möjligheten att trycka studentplakat med digitala foton.

Om du inte själv kan digitalisera ditt pappersfoto bör du därför söka upp de företag som låter dig skicka in ditt foto via post, och sedan trycker och levererar ditt plakat utifrån dina önskemål.

2. Vattentåligt plakat

Utomhusbuffén kan förstöras av regn – men inte ditt studentplakat!

Det är en bra idé att se till att ditt plakat klarar även blötare väderlekar, vi bor ju trots allt i Sverige. Vissa företag erbjuder regntåliga plakat som standard, medan du kan behöva välja det som tillval hos andra.

3. Storlek på plakatet

Litet och gulligt eller stort och självsäkert? Hos de flesta leverantörerna kan du välja på mindre eller större storlekar, vanligtvis omkring 35 x 50 cm eller 50 x 70 cm.

4. Jämför priserna

Såväl designmallar, papperstyper och leveranssätt kan skilja mellan olika leverantörer. Men också priser! Ibland går det också att hitta specialerbjudande eller rabattkoder som kan användas för att komma undan billigare. Sommarjobb.me listar olika leverantörer av studentplakat. Kanske kan den sparade slanten bli en bonuspresent till den glada studenten istället?

5. Var ute i god tid

Även om det oftast inte tar mer än några dagar från att du beställer ditt studentplakat till att du får de levererat, så är det en bra idé att vara ute i god tid. Det är mer att göra för leverantörerna av studentplakat den sista månaden innan studenten, så för att säkerställa att du får ditt plakat i tid bör du göra din beställning så snart du kan.

Du vet väl…

… att många företag som erbjuder studentplakat online också har fysiska butiker, så att du kan beställa skylten på nätet och sedan själv hämta den när den är klar? Det gör att du slipper vänta på leveransen och dessutom inte behöver betala någon frakt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *